Lussesemlan blev en b(r)aksuccé

SJÖBO Med reportage i kvällstidningar och i radion kan lussesemlan på Möllans Café i Sjöbo bara sammanfattas som en fullständig succé.
Något som överraskat Corinne Persson på Möllans.

– Det är blivit ett sånt jäkla pådrag, säger hon leende.
Hon berättar att hon fick idén när hon stod och skulle göra vanliga lussekatter.
– Jag funderade på om man inte kunde göra något roligt till jul. Om man kanske kunde göra lussekatterna som en semlor?

Hon berättar att hon tittade på nätet och såg att andra hade gjort det tidigare och satte igång.
Därför blev hon överraskad av det översvallande mottagandet den nya skapelsen, lussekatt delad i mitten fylld med grädde och marsipan, fick.
– Ja, helt plötsligt ringde kvällstidningarna och radion. Vi stod med hakan i golvet. Det har ju gjorts innan men inte alls fått samma uppmärksamhet. Jag tror att Metro skrev om det först och så gick det ut över hela landet. Micke (Larsen) och jag blev helt chockade, säger Corinne Persson.

De beräknar att de säljer 100-200 lussesemlor om dagen. Och till helgen ännu fler.
– På fredagarna säljer vi nog 240-250 lussesemlor. Folk vill ha det när det ska fika på jobbet och köper många på en och samma gång, säger Micke Larsen inne

Läs mer här: Lussesemlan blev en b(r)aksuccé

kommentarer