VIDEO: Här blir NHL-ikonen fult överfallen under en seniormatch

By Uffe Bodin

Han spelade 1 270 NHL-matcher, vann ett OS-guld och två VM-guld med Kanada och är i det närmaste helgonförklarad i Edmonton för sina insatser för Oilers under nästan elva säsonger i klubben. Men speciellt mycket respekt för ikonen Ryan Smyth hade inte Kyle Sheen när spelarna möttes i seniorligan Chinook Hockey League i helgen.

I samband med att Smyth gjorde mål för Stony Plain Eagles, där han är lagkapten, passade Sheen, en forward i Lacombe Generals, på att sänka den tungt meriterade 41-åringen med en tackling mot huvudet alldeles efter att pucken hade passerat mållinjen. Smyth blev liggande på isen en bra stund innan han slutligen tog sig av planen för egen maskin.

De otäcka scenerna utspelade sig i lördagens provinsfinal mellan Stony Plain och Lacombe. Smyth hade just gett sitt lag ledningen när den fula incidenten inträffade. Kyle Sheen, 33, fick matchstraff för armbågstacklingen och har sannolikt en lång avstängning framför sig.

Det är tveksamt om Ryan Smyth kommer att kunna spela mer den här säsongen. Han meddelar på Twitter att han vilar ut hemma i Edmonton och att han hoppas på ett snabbt tillfrisknande.

Thank you all for the well wishes. I’m home resting with my family & hoping for a speedy recovery. The EMT’s and Eagles staff were amazing.

— Ryan Smyth (@RealSmytty94) March 13, 2017

Läs mer här: VIDEO: Här blir NHL-ikonen fult överfallen under en seniormatch

kommentarer