Kidnappad pojke fortfarande borta

By oscsch0

Malmö En dag kom inte tvååringen till förskolan på morgonen. Pappan hade fört pojken utomlands, utan mammans vetskap. Efter fem års polisarbete vet man fortfarande inte var i världen sonen befinner sig.

Sedan i december sitter en man i 40-årsåldern häktad, misstänkt för att för fem år sedan olagligt ha fört sin och sin före detta hustrus son utomlands. Han tog själv kontakt med polisen, efter att under flera år varit internationellt efterlyst.
– Jag är förvivlad och vet inte vad jag ska ta mig till, säger mamman i förhör.
Allt började 2009 då paret skilde sig och den huvudsakliga vårdnaden av deras gemensamma son hamnade på mamman. Mannen hade under en tid kontaktförbud gentemot sin före-detta hustru.
Anledningen var att mannen upprepade gånger ska ha slagit och hotat kvinnan till livet under tiden som de var tillsammans. Vid ett tillfälle ska han ha försökt att strypa henne med en kabel.
Hennes berättelse stöds av vittnesmål från poliser, som vid ett tillfälle mötte kvinnan blåslagen i parets lägenhet i Malmö.

Efter en tid fick mannen återigen träffa sin son, fast bara ett par dagar i veckan.
En eftermiddag i maj 2011 hämtade mannen, i vanlig ordning, pojken på förskolan då det var hans tur att träffa sonen. Sedan dess är tvååringen försvunnen.
I förhör har mannen berättat att han först tog sonen till Danmark, sedan Tyskland, följt av Turkiet och Irak. I Irak ska sonen enligt uppgifter fått ett nytt namn, och går enligt mannen i skolan. Mannen förnekar dock att sonen ska ha bytt namn.

Men mannens historia verkar inte stämma. Enligt vittnen ska sonen i stället ha befunnit sig i Iran. Det irakiska skolintyg som mannen presenterat för svenska myndigheter verkar dessutom vara förfalskat.
Skolan som sonen påstås gå i har berättat att de inte utfärdar intyg av det slag som mannen visat upp.
Under de fem år som

Läs mer här: Kidnappad pojke fortfarande borta

kommentarer