Åtalas för att ha fört bort sjubarnspappa

By Lena Breitner

Malmö Den 22 juni förra året försvann en 51-årig sjubarnspappa. Trots att kroppen inte är funnen åtalas en 52-årig man för bortförande och för att ha knivstuckit mannen i halsen.

Det var vid lunchtid den 22 juni som den 51-årige sjubarnspappan sa att han skulle gå ut en stund och träffa en 52-årig man.
En kort tid efter skulle han möta en annan person. Men sjubarnspappan kom aldrig tillbaka.
Senare samma kväll kontaktade sjubarnspappans familj polisen. Det stor klart att mannen inte försvunnit frivilligt.

Polisen sökte efter mannen i Svedalatrakten, där två av hans mobiler ska ha varit uppkopplade dagen för försvinnandet. Ingen kropp påträffades men fynd gjordes på platsen.
Nu har åklagare valt att åtala en 52-årig man för människorov och grov misshandel.

Av åtalet framgår att den 52-årige mannen hade en skuld till sjubarnspappan.
Dessutom ska han ha köpt en lägenhet, som sjubarnspappan och hans familj skulle flytta in i. Men affären förde med sig problem. Kontantinsatsen felade. Bostadsrättsföreningen skulle inte godkänna 52-åringen som medlem.
Det man vet är att 52-åringen stämt träff med sjubarnspappan i Limhamn. På en ICA-butik har kameror fångat paret. Sjubarnspappan går med kryckor.

Efter mötet körde 52-åringen hem till bostaden i en kranskommun till Malmö.
Därifrån ringde han upp sjubarnspappan och bad om ett nytt möte. Vid halv ett hämtades sjubarnspappan i 52-åringens blåa Volvo. Därefter försvann både sjubarnspappan och Volvon. 52-åringen köpte en ny bil några dagar senare.

Vid förhör med 52-åringen uppgav han att de letat efter en bekant som kunde låna dem pengar. När de inte hittade personen åkte de till till hans bostad där sjubarnspappan fick 75 000 i kontanter för att lösa handpenningen till lägenheten.
Vidare framgår att 52-åringen under falskt namn skulle ha hyrt fem containrar hos en firma som kriminella personer brukar använda.

När polisen började intressera sig

Läs mer här: Åtalas för att ha fört bort sjubarnspappa

kommentarer