Går till attack mot klubben efter nya slutspelsmissen: ”Patetiskt”

By Måns Karlsson

Efter en sjätte slutspelsmiss i rad har Ryan O’Reilly börjat få nog av Buffalo Sabres som klubb. Inför nattens match mot Montréal gick han till attack mot Sabres.
– Det är patetiskt. Vi är inte ett speciellt bra hockeylag, sade han bland annat.

Ryan O’Reilly är en mästare på att skapa rubriker utanför isen. Nu har Buffalostjärnan gjort det igen. Efter ännu en tung säsong, där man varit långt ifrån att gå till slutspel, fick han nog inför nattens match mot Montréal.

O’Reilly gick mer eller mindre till attack mot klubben, för att ha missat slutspel för sjätte säsongen i följd. Han själv har varit en del av laget de två senaste säsongerna.
– Det är patetiskt. Vi är inte ett speciellt bra hockeylag. Vi låter saker gå, som vi normalt sett inte gör. Det är så frustrerande att komma till rinken och träna nu. Det finns inget syfte.
– Jag är trött på att förlora. Det är utmattande och inte roligt. Det suger ut det roliga ur sporten, sade han enligt CBC.

O’Reilly menar att klubben låter sina spelare falla tillbaka i gamla ovanor, men tar också på sig en del av skulden själv.
– Jag känner att jag inte riktigt klivit fram och hållit vissa ansvariga för vad de gjort. Vid vissa tillfällen har jag inte sagt tillräckligt mycket, och vid andra tillfällen har jag kanske sagt för mycket.

Han vill inte heller skylla på coachen Dan Bylsma, som fått utstå en hel del kritik under den gångna säsongen.
– Det är vi som är på isen. Du kan inte titta på honom och räkna med att han ska ta på sig allt. Mycket handlar om oss på isen.

Buffalo är fyra från slutet i den östra konferensen. Med två matcher kvar att spela är man 15 poäng bakom Toronto Maple Leafs som innehar den sista

Läs mer här: Går till attack mot klubben efter nya slutspelsmissen: ”Patetiskt”

kommentarer