NHL-RESAN: Burakovsky drömmer om OS: ”Alltid den största grejen”

By Anton Edman

André Burakovsky har aldrig spelat OS för Sverige. Efter att NHL sagt nej till nästa olympiska spel ser det tyvärr ut som att han inte heller får chansen i Sydkorea 2018.
– Klart att det är tråkigt, OS är alltid den största grejen, säger 22-åringen till hockeysverige.se.

TORONTO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Tidigare har ni kunnat läsa om Marcus Johanssons och Nicklas Bäckströms reaktioner på att NHL säger nej till OS 2018. Lagkamraten André Burakovsky gör precis som Johansson sin bästa säsong någonsin i NHL, åtminstone om man tittar på poäng per match. Precis som för Johansson, Burakovsky och alla övriga NHL-spelare är OS 2018 nu långt borta när ligan säger nej.
– Det är väl klart att det alltid är kul och vara med och spela för sitt land. Klart att det är tråkigt, OS är alltid den största grejen, säger Burakovsky och tillägger:
– Självklart tråkigt att NHL inte vill skicka spelare, men det är deras beslut.

André Burakovsky stack över till Nordamerika redan 2013 och gör nu sin tredje säsong i NHL. Trots rutinen från NHL har han spelat blott tre A-landskamper för Tre Kronor. Senast och enda gången Burakovsky spelade med Sverige som senior var i VM i Ryssland i fjol. Forwarden anslöt till laget efter Washingtons uttåg ur Stanley Cup-slutspelet. Han spelade totalt tre matcher i VM och producerade ett mål. Med ett VM i ryggen drömmer ”Burky” om att representera Sverige i OS.
– Absolut, det är klart att man alltid velat spela OS sedan man var liten. Det är tråkiga besked men vi får hoppas att det ändras, säger Burakovsky om möjligheten att ändå spela OS redan 2018.

Vännen och lagkamraten Aleksandr Ovetjkin meddelade så sent som i tisdags att han i alla fall kommer åka till OS. Att Burakovsky gör samma sak är dock inte särskilt troligt.

Läs mer här: NHL-RESAN: Burakovsky drömmer om OS: ”Alltid den största grejen”

kommentarer