NHL-RESAN: I natt kan det ta slut för Tampa: ”Hoppet är det sista som överger en”

By Anton Edman

Det är mycket som står på spel i nattens match mellan Toronto och Tampa Bay. För Tampa är det vinna eller försvinna. För Toronto är det en ny chans att säkra en slutspelsplats för första gången sedan 2013.
– Det känns som hela staden har längtat, säger William Nylander till hockeysverige.se efter morgonvärmningen i Air Canada Center.

TORONTO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det är två lag som har väldigt olika säsonger bakom sig. I natt går de upp mot varandra i en vansinnigt viktigt match. Tampa var inför säsongen favorittippade. Inte minst tack vare att de förra säsongen nådde ända till konferensfinal mot Pittsburgh.

Medan Tampa nu ska nå sin fulla potential så pågår det en stor ombyggnad i Toronto. Att redan den här säsongen nå slutspelet vore en stor framgång för det unga och hungriga laget som överraskat många. William Nylander har bidragit stort till klubbens framgång och står på 60 poäng efter 78 matcher. Han är väl medveten om vad som står på spel i natt.
– En stor match så det är klart man är taggad, säger 20-åringen.
– Det kommer bli en tuff match för dom måste vinna för att hålla sig kvar i slutspelet. Vi måste vinna för att säkra en plats.

Att Toronto har vittring på slutspelet märks i den hockeytokiga staden.
– Det känns som att hela staden har längtat, berättar Nylander.

HEDMAN: ”VI BEHÖVER LITE HJÄLP”

För Tampa är förutsättningarna väldigt enkla. Seger är det enda som räknas. Men man är beroende av andra resultat. En seger på straffar kan om det vill sig illa för Tampa, inte vara något att jubla över.
– Hoppet är det sista som överger en. Vi måste se till att vinna ikväll bara, det är vårt fokus, säger Victor Hedman.
– Vi behöver lite hjälp men det enda vi kan fokusera på är att försöka vinna

Läs mer här: NHL-RESAN: I natt kan det ta slut för Tampa: ”Hoppet är det sista som överger en”

kommentarer