Tvingades lämna Örebro: ”Det har varit väldigt otydligt hur det har gått till”

By Henrik Skoglund

Han tvingades lämna Örebro efter en lite sämre säsong än året innan och jakten på en ny klubb går lite trögare än vad han förväntat sig. För det är i SHL Joel Mustonen vill vara.
— Jag skulle vilja spela kvar i SHL om det är möjligt att hitta något som jag är nöjd med, berättar han i en intervju med hockeysverige.se.

Joel Mustonen kom till Örebro 2015 efter två säsonger i Finland där han kämpade sig tillbaka efter några tuffa år beroende på en infektion i kroppen. Något han tidigare berättat om för Hockeysverige. I Pelicans gick det så bra att han fick landslagsdebutera för Finland och första säsongen i Örebro blev också en framgång för Mustonen som har Tingsryd som moderklubb.
Är det uteslutet med fortsatt spel i Örebro nästa säsong?
— Det vore väldigt konstigt om de plötsligt ville ha mig igen, säger han till hockeysverige.se och berättar att det sista året på 2+1-kontraktet han skrev med Närkelaget 2015 valdes att inte utnyttjas från klubbens sida. Men han förefaller inte direkt överraskad över att frågan kommer.
— Jag får till och med frågan från killar som spelade i laget ifjol. Det har varit väldigt otydligt hur det har gått till och lokalmedia har ställt precis samma fråga.
Enligt Joel Mustonen var frågan om det sista året helt i klubbens händer enligt kontraktet.
Vad var motiveringen till att de valde att inte utnyttja det tredje året?
— Jag vet inte. Det var egentligen ingen vidare motivering, det var ett kort möte där jag fick veta att de hade valt att gå en annan väg. Det är ju så det är, jag menar, jag har trivts jättebra i Örebro och det har varit de roligaste åren i min karriär. Men man vet om att det kan bli så. Sportcheferna har ju en del

Läs mer här: Tvingades lämna Örebro: ”Det har varit väldigt otydligt hur det har gått till”

kommentarer