Tesla närmar sig produktion i Kina

By Mattias Rabe

Kina är en viktig del i biltillverkarnas strategier för expansion och i vissa fall överlevnad. Många av företagen finns redan representerade där i form av tillverkning och fler är på gång. Det verkar även som att Tesla Inc inom kort slå upp sina första produktion i landet.
Enligt uppgift är Elon Musks företag väldigt nära att sluta ett avtal med staden Shanghai som tillåter dem att starta produktion av elbilar i utvecklingszonen Lingang. Avtalet kan ros i hamn redan under innevarande vecka, men då måste Tesla ha hittat en lokal joint venture-partner att samarbeta med. Det är ett krav för att få bedriva verksamhet i regionen.
Varken Tesla eller kinesiska parter är pigga på att kommentera uppgifterna.

Tesla har redan sett en uppgång av sin försäljning i Kina. Dock hämmas försäljningen av en form av importskatt som gör att bilarna, Model S och Model X, har 25 procent högre priser i Kina än i hemlandet USA. Produktion på plats i Kina skulle eliminera denna skatt.

I juli ska tillverkningen av instegsmodellen Model 3 sätta fart, en modell som sannolikt blir en viktig bit för elbilsföretaget i Kina.

Läs mer här: Tesla närmar sig produktion i Kina

kommentarer