Erik Karlsson-effekten: ‘Fanns ett annat lag som erbjöd Oduya mer pengar”

By Måns Karlsson

De tappade Marc Methot i expansionsdraften. Därför ville Ottawa hemskt gärna få in Johnny Oduya. Så gärna att man bad Erik Karlsson träffa den svenske veteranen för att locka över honom.
– Jag vet att det fanns ett annat lag som erbjöd honom mer pengar, säger Ottawas GM Pierre Dorion.

Igår skrev Johnny Oduya på ett ettårsavtal med Ottawa. Ett kontrakt som i ursprungsvärde bara ger honom en miljon dollar, men som har möjlighet till bonusar på ytterligare 1,25 miljoner dollar.

Den dubble Stanley Cup-vinnaren får nu en chans på en tredje Stanley Cup. Det är åtminstone hans förhoppning.
– Han ville gå till ett lag med chans att vinna. Jag vet att det fanns ett annat lag som erbjöd honom mer pengar och att han valde Ottawa för att han kände att det stämde bättre och att han skulle ha en större chans att vinna, säger klubbens general manager Pierre Dorion till TSN Radio 1200.

”Den back vi verkligen ville ha”

Faktum är att ett möte med en viss Erik Karlsson kan ha varit det som fick Oduya att bestämma sig för en flytt till den kanadensiska huvudstaden. De träffades nämligen i Sverige förra veckan, avslöjade Dorion i intervjun. Man gjorde allt för att locka över den svenske veteranen.
– Det här var den back vi verkligen ville ha hit. Han var precis det vi tittade efter för vårt lag och vi är väldigt nöjda över att kunna offentliggöra att vi gjort klart med honom.

Den senaste säsongen inledde Oduya i Dallas, men han avslutade den hos sin gamla klubb Chicago. Han har spelat 798 NHL-matcher för Atlanta, Winnipeg, New Jersey, Chicago och Dallas.

Johnny Oduyas karriär går vidare – klar för sin femte NHL-klubb

The post Erik Karlsson-effekten: ‘Fanns ett annat lag som erbjöd Oduya mer pengar”

Läs mer här: Erik Karlsson-effekten: ‘Fanns ett annat lag som erbjöd Oduya mer pengar”

kommentarer