Södertäljes drömvärvning i hamn: Nicklas Grossmann återvänder

By Måns Karlsson

Han gjorde 31 SHL-matcher för klubben under lockoutsäsongen 2004/2005, och spelade fyra matcher för klubben i HockeyAllsvenskan under lockouten 2012/2013. Nu återvänder Nicklas Grossmann till Södertälje.

Med sina 592 NHL-matcher och två VM-medaljer blir Nicklas Grossmann HockeyAllsvenskans mest meriterade spelare och förstås en nyckelspelare för det tippade bottenlaget Södertälje. Han presenterades idag som ny spelare för klubben under SSK:s första ispass. När hela den övriga truppen ropats upp av speakern presenterades Grossman till ett enormt jubel av publiken på plats i Scaniarinken.
– Det känns bra att vara tillbaka, sade han och fick höra ett stort jubel som svar.

Grossmann inledde förra säsongen i Calgary men lämnade efter bara några matcher för spel i Örebro i SHL. Där blev det 28 matcher. Örebro valde dock att inte ge Grossmann ett nytt kontrakt efter säsongen.

Efter att ha gått kontraktslös ett par månader har den tungt meriterade backen nu alltså bestämt sig för att sluta cirkeln och återvända till Södertälje vid 32 års ålder. En hyfsad kontrast till klubbadresserna han haft sedan han lämnade SSK 2005. Sedan dess har han nämligen spelat för Philadelphia, Dallas, Arizona, Calgary och nu senast blev det alltså en sväng i Örebro.
– Jag har fortfarande ett driv för det här, sade han efter att han presenterats.

Kontraktet med SSK sträcker sig över tre säsonger.

The post Södertäljes drömvärvning i hamn: Nicklas Grossmann återvänder appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Södertäljes drömvärvning i hamn: Nicklas Grossmann återvänder

kommentarer