Calder Trophy-favorit – men NHL-klubben vill ha tålamod med rookien: ”Väldigt svår position”

By Uffe Bodin

Han fick bara sju NHL-matcher förra säsongen. Nu förväntas Dylan Strome vara en av spelarna som slåss om Calder Trophy som årets rookie nästa säsong. Men Arizona Coyotes vill inte stressa centerlöftet.
– Det är en jättesvår position att spela och utmärka sig i som ung spelare, säger general managern John Chayka till nhl.com.

Redan i fjol förväntades Dylan Strome växa in till en NHL-spelare för Arizona Coyotes. Vald som tredje spelare i draften 2015 efter Connor McDavid och Jack Eichel kom den gänglige centern in i säsongen med stora krav på sig. Coyotes tog det väldigt varligt med ynglingen innan man skickade tillbaka honom till OHL och juniorlaget Erie Otters med en assist på sju matcher i bagaget. Då var den samlade åsikten att han inte var mogen att axla ansvaret för krävdes för att spela center i NHL.

Den här säsongen är chansen att han blir kvar desto större. Redan nu har 20-åringen pekats ut som en av favoriterna att ta hem Calder Trophy som årets rookie 2018. Detta efter att ha svarat för 75 poäng på 35 matcher i juniorligan, lett Erie Otters till OHL-titeln och Memorial Cup-final samt Kanada till JVM-final som lagkapten.

Det innebär emellertid inte att Coyotes kommer att sätta press på Strome att vara en av lagets toppspelare från start. I och med värvningen av Derek Stepan från New York Rangers har man skaffat sig en förstacenter och kan ha mer tålamod med sin kronjuvel.

SKA MÄTA SIG MED KOPITAR, GETZLAF – OCH KOMPISEN McDAVID

– Vi skulle ha kunnat låta Dylan stanna här hela säsongen i fjol och låtit honom spela i en breddroll eller på kanten, säger general managern John Chayka till nhl.com.
– Han hade säkert gjort

Läs mer här: Calder Trophy-favorit – men NHL-klubben vill ha tålamod med rookien: ”Väldigt svår position”

kommentarer