”Uppskattar någon det jag gör så gör det mig både glad och stolt”

By Ronnie Rönnkvist

Uppmärksammad och hyllad av alla i fjol. Frölundas jättelöfte Rasmus Dahlin steg in i årets säsong med enorm krav på sig. Hur han hanterar alla uppståndelse? Med samma lugn och iskyla som han visar när han spelar ishockey.
– Det händer ibland att någon kommer fram och vill snacka och det uppskattar jag. Uppskattar någon det jag gör så gör det mig både glad och stolt, säger Rasmus Dahlin till hockeysverige.se.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Man undrar om superlativen någonsin kommer att ta slut. Alla hockeykunniga personer som ser Rasmus Dahlin på isen för första gången blir vanligtvis fulla av beundran inför vad 17-åringen från Lidköping är kapabel till. Lagkamraten i Frölunda, Joel Lundqvist, har exempelvis sagt att han aldrig tidigare har spelat med en större talang än Dahlin.

Uppståndelsen kring Dahlin har varit enorm det senaste året. Sedan han debuterade för Frölunda i SHL, 16 år gammal, har han hunnit spela JVM och till och med debutera i A-landslaget som en av de yngsta svenska spelarna i Tre Kronor någonsin. Vi pratar alltså om en kille som fyller 18 år först i april nästa år.

Men trots att det skrivs milslånga rader om honom tar Dahlin allt med sitt sedvanliga lugn.
– Förra säsongen var magisk, säger Rasmus Dahlin med ett leende då vi ses i Frölundaborg för en intervju efter en av Frölundas träningar på Campus.
– Jag tror aldrig jag kommer att få uppleva en sådan säsong igen och jag spelade lite bättre än vad jag hade förväntat mig. Från början skulle jag spela i J20, men sedan fick jag komma upp i A-laget. Efter det rullade allt på helt enkelt. Sedan fick jag dessutom chansen i Tre Kronor och det var också magiskt.

Har du hunnit njuta någonting eller har det bara rullat på?
– Jag tycker nog mest att det har

Läs mer här: ”Uppskattar någon det jag gör så gör det mig både glad och stolt”

kommentarer