Efter sensationella NHL-platsen – nu hyllar Bratt sin mentala coach: ”Känt mig extremt bekväm”

By Ronnie Rönnkvist

Jesper Bratt visste att han hade potentialen att få ett stort genombrott. Han visste bara inte hur han skulle kunna bli den bästa versionen av sig själv varje dag. Mötet med den mentale coachen Andy Swärd ändrade på det. Nu går 19-åringen mot en NHL-debut på lördag.
– Det har gjort att jag känt mig extremt bekväm varje gång jag gått ut på isen, säger Bratt till hockeysverige.se om samarbetet med Swärd.

Det var inte många som på förhand trodde att 19-årige Jesper Bratt skulle ta en plats i New Jersey Devils. Men på lördag kväll får han med största sannolikhet chansen att debutera då hans Devils möter Colorado hemma i en match som direktsänds av SVT.

Trots att han inte har gjort sig något större namn hemma i Sverige har Bratt själv hela tiden haft siktet inställt på NHL redan nu.
– Jag åkte över med visionen att ta en plats i NHL. Jag har haft en riktigt bra sommar där jag haft en grymt bra fysträning med hjälp av Andreas Öhgren. Det funkade jättebra, säger Jesper Bratt till hockeysverige.se och fortsätter:
– Sedan har jag fått jättebra stöd hemifrån familj, nära, kära, agent (Joakim Persson) och så där. Dessutom har jag fått extremt mycket hjälp av Andy Swärd. Jag hade nog aldrig spelat här utan hans hjälp med den mentala biten.
– Jag kom hit extremt bra förberedd till rookieturneringen och träningslägret. Jag har egentligen bara kört på varje dag och försökt visa för alla tränare och spelare att jag är här för att kriga om en plats och det har gått bra den här gången.

”EN PERSON SOM KUNDE HJÄLPA MIG EXTREMT MYCKET”

Mentale coachen Andy Swärd i Malmö jobbar med flera framstående hockeyspelare, bland annat målvakter som Oscar Alsenfelt, Cristopher Nilstorp,

Läs mer här: Efter sensationella NHL-platsen – nu hyllar Bratt sin mentala coach: ”Känt mig extremt bekväm”

kommentarer