Bryter kontraktet med Rangers – flyttar hem till Sverige: ”Mitt mål är fortfarande att nå till NHL”

By Simon Landin

Malte Strömwall flyttar hem till Sverige. Efter att ha blivit nedskickad till ECHL väljer han att bryta sitt kontrakt med New York Rangers.
– Den här säsongen blev inte som jag tänkt mig, säger han till Sportbladet.

För två år sedan sprutade Malte Strömwall in poäng för AIK i HockeyAllsvenskan. Det resulterade i ett NHL-kontrakt med New York Rangers. Men succén uteblev. Fjolårssäsongen spenderade han i AHL och gjorde sex poäng på 42 matcher.
– Jag var skadad ifjol, bröt mitt vadben. Och sedan spelade jag i AHL. Hade lite svårt att komma in i spelet och den lilla rinken. Jag fick chanser av Rangers, men kanske inte tog dem. Den här säsongen blev inte som jag tänkt mig. Jag hade ingen framtid i Nordamerika, just nu här, säger han till Sportbladet.

VILL TILLBAKA TILL NHL

Den här säsongen har han spelat två nivåer under NHL, alltså AHL:s farmarliga ECHL. Den 23-årige forwarden valde i helgen att bryta kontraktet med Rangers och flytta hem till Sverige.
– Hafsig hockey. Var inget för mig. Nu tar jag nya tag. Siktar på en bra säsong i Sverige eller i något annat land i Europa. Jag kom hem i söndags och ska känna mig för. Mitt mål är fortfarande att nå till NHL, men nu får jag ta en annan väg för att lyckas med det, säger han.

The post Bryter kontraktet med Rangers – flyttar hem till Sverige: ”Mitt mål är fortfarande att nå till NHL” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Bryter kontraktet med Rangers – flyttar hem till Sverige: ”Mitt mål är fortfarande att nå till NHL”

kommentarer