Nu tar Jaromír Jágr avsked – förväntas flytta hem

By Uffe Bodin

En av de största NHL-karriärerna genom tiderna är av allt att döma över. Efter att ha placerats på waivers i går står det nu klart att Jaromír Jágr lämnar Calgary Flames – och NHL.

Vid snart 46 års ålder ser det ut som om det är över för Jaromír Jágr. Åtminstone i NHL. Efter att ha missat stora delar av säsongen med skador står det nu klart att Jágr kommer att lämna Calgary Flames.

Legendaren sattes upp på waivers av Flames i går och efter att ha lämnat listan orörd är parterna nu överens om att bryta kontraktet. Jágr ska, enligt uppgifter från TSN:s Bob McKenzie, vara på väg hem till Tjeckien. Där blir det av allt att döma spel i moderklubben Kladno, som han numera är majoritetsägare.

Jaromír Jágr fick vänta länge och väl innan han fick ett NHL-kontrakt inför den här säsongen. Det var först den 2 oktober som kontraktet med Calgary blev påkritat. Efter det har den tjeckiske veteranen haft återkommande problem med skador och bara varit ombytt i 22 matcher med ett mål och sex assist som facit.

TVÅA EFTER WAYNE GRETZKY

När Jágr nu med största sannolikhet avslutar NHL-karriären gör han det som den näst bästa poängplockaren i ligans historia. På 1 733 matcher har det blivit 766 mål och 1 921 poäng. Bara Wayne Gretzky är bättre med sina 2 857 poäng.

Jaromír Jágr draftades som femte spelare av Pittsburgh Penguins 1990. Han debuterade i NHL samma höst och vann Stanley Cup med klubben under sina två första säsonger i ligan. Sedan dess har han även representerat Washington, New York Rangers, Philadelphia, Dallas, Boston, New Jersey, Florida och Calgary. Mellan 2008 och 2011 tog han ett treårigt brejk från spel i NHL och representerade i stället Avangard Omsk i KHL.

Utöver sina Stanley

Läs mer här: Nu tar Jaromír Jágr avsked – förväntas flytta hem

kommentarer