BODIN: Ett ovärdigt öde för Henrik Lundqvist

By Uffe Bodin

New York Rangers stod vid ett vägskäl. Efter All-Star-uppehållet var det hög tid att få säsongen på rätt köl. I stället blev det förnedrande 0–4 mot Toronto Maple Leafs på hemmaplan. Det är en förlust som kan få stora konsekvenser för de här lagbygget. Konsekvenser som inte minst påverkar Henrik Lundqvist.

NEW YORK (HOCKEYSVERIGE.SE)
”One, two, three, four, five against one
Five, five, against one
Said one, two, three, four, five against one
Five, five…five, five…five against one”

Pearl Jams 25 år gamla dänga ”Animal” ljuder i Madison Square Garden. En mardrömslik kväll som denna är symboliken i Eddie Vedders textrader extra slående. För det är fem mot en på isen. Toronto Maple Leafs fem spelare mot en tämligen övergiven Henrik Lundqvist i New York Rangers kasse.

Det är en match som inte ens ”Henke” kan vinna.
Tre minuter in i den andra perioden är han utbytt efter fyra insläppta mål på 13 skott.

Toronto är bra, riktigt bra. Men det här var ändå en match där Rangers hade chansen att sätta prägel på resten av säsongen. Att ta kommando över sitt öde. Första matchen efter All-Star-uppehållet mot en motståndare som spelade match 24 timmar tidigare, har reservkeepern i kassen och saknar två av sina viktigaste backar i Morgan Rielly och Ron Hainsey. I stället för att utnyttja situationen lade Rangers ett ruttet ägg i mittcirkeln – mitt framför sin hemmapublik.

BRISTER I LAGBYGGET

Bristerna i Rangers lagbygge den här säsongen är rätt tydliga. Backsidan är tunnare än papier-maché, speciellt sedan Kevin Shattenkirk försvunnit ut ur laguppställningen. Men även med honom har det inte sett förtroendeingivande ut. Det är överlag för stabbigt, kladdigt och orörligt.

Framåt är det inte mycket roligare. Mika Zibanejad, som inledde säsongen så inspirerat,

Läs mer här: BODIN: Ett ovärdigt öde för Henrik Lundqvist

kommentarer