AIK fortsatt obesegrade – vände och vann mot ineffektivt SSK: ”Bomba pucken mot målvakten”

By Henrik Skoglund

AIK kunde under fredagskvällen vända och vinna på bortaplan mot Södertälje. Siffrorna skrevs till 1-2 och resultatet innebär att hemmalaget fortfarande har en nolla i poängkolumnen fyra matcher in i Hockeyallsvenskan.

Det var två lag med totalt skilda formkurvor som drabbade samman i Scaniarinken. Hemmalaget Södertälje hade inlett Hockeyallsvenskan med tre raka förluster och endast tre mål framåt, medan AIK kom till spel med tre raka vinster. Det märktes också i inledningen. AIK pumpade på rejält och skapade chans på chans mot hemmamålvakten George Sörensen under de fem första minuterna.

Men lite överraskande var det hemmalaget som tog ledningen. Hampus Olsson, som fick kontrakt via provspel inför säsongen, var siste man på pucken efter en spelvändning.
— Det är något man funderat på under sommaren innan man ska gå och lägga sig, konstaterade den lycklige målskytten i pausintervjun med C More.
— Det bevisar att vi kan göra mål. Vi vet ju att vi kan det, men det handlar om att det ska lossna för oss, fortsatte han apropå lagets ineffektivitet i inledningen av säsongen.

MÄRKLIG SITUATION

Det hade faktiskt kunnat stå 2-0 till Södertälje. I slutet av den första perioden hade de powerplay och Fredric Weigel stötte till en puck som under några sekunder låg halvt över mållinjen bakom AIK-målvakten Erik Källgren. Måljingeln gick igång, hemmaseplarna jublade för mål, AIK:s Christian Sandberg brydde sig inte om det där utan petade loss pucken och startade en AIK-kontring höll på att resultera istället. Domaren hade nämligen inte blåst för mål och i en videobedömning konstaterades det att domaren hade helt rätt.
— Det var tur att det inte blev det i alla fall, sa Södertäljes assisterande tränare Nichlas Falk i pausen apropå att det höll på att bli ett baklängesmål.

Södertälje fick möjligheten att spela i fem mot tre vid två tillfällen under matchen, men pucken ville inte in