AIK kollapsade – mot bottenlaget

By Måns Karlsson

AIK gick tidigt i den första perioden upp i en planenlig 1-0-ledning mot Västervik. En ledning man höll en bra bit in i den andra perioden. Då kom kollapsen.

4:16 in i den andra perioden kom kvitteringen från Dan Pettersson. 5:26 senare gjorde Emil Georgsson sitt första mål för säsongen. Då ledde Västervik med 4-1. AIK kollapsade totalt mot bottenlaget.

Det blev till sist 7-4 för Västervik som tog tre otroligt viktiga poäng i kampen om att undvika kval. De har fyra poängs försprång på Tingsryd och BIK Karlskoga som just nu innehar de båda kvalplatserna.

Utöver Pettersson och Georgsson gjorde Patrik Blomberg, Victor Öhman och Alexander Viklund mål för Västervik. Blomberg och Öhman blev tvåmålsskyttar.

AIK tappade i och med förlusten sin finalplats till Leksand. De har två poäng upp till dalalalget. Jesper Frödén, Eric Norin hans namne Castonguay och Joakim Thelin gjorde AIK:s mål.

The post AIK kollapsade – mot bottenlaget appeared first on Hockeysverige.