Äntligen fick Ingrid bära kronan

ÅKARP Kronan satt på plats liksom läppstiftet och det vita lucialinnet med band.
– Det känns ansvarsfullt och smickrande – man är ju inte mer än kvinna. Så jag gottar mig så klart lite.

95 år fyllda gick en dröm i uppfyllelse. Ingrid Åkerhjelm framträdde i går för första gången som lucia flankerad av tärnor och tomtar. Aldrig under sitt långa liv har valet fallit på henne som ljusets drottning.
– När jag växte upp skulle lucian vara ljushårig. Då var jag mörk och jag minns så ledsen jag var för att det aldrig blev jag.
Det berättar Ingrid Åkerhjelm inför luciafirandet på Harakärrsgården i Åkarp där hon sedan i våras är bosatt.

Idén till att bjuda in anhöriga till ett luciatåg med tillhörande lussefika beslutades efter ett förslag på ett boenderåd i höstas. Ingrid Åkerhjelm röstades fram som lucia och sedan oktober är hon av femton deltagare i kören som bildades på de fyra demensavdelningarna. Under ledning av aktivitetssamordnare Caroline Malmberg har gänget träffats två gånger i veckan för att träna in en lång rad lucia- och julsånger.

– Det handlar om så mycket mer än att sjunga. Med sångerna aktiveras alla sinnen, minnen delas och det blir en gemenskap. Dessutom blir de sedda

Läs mer här: Äntligen fick Ingrid bära kronan

kommentarer