Äntligen Karlskoga – vann efter sju raka förluster

By Henrik Skoglund

De har målats upp som Hockeyallsvenskans krislag. Men idag kan vändningen ha kommit för BIK Karlskoga som på hemmaplan besegrade Vita Hästen med 4-1.

Seriejumbon Karlskoga hade inte vunnit sedan 16 oktober då Timrå fick se sig besegrade i Nobelhallen. Men idag var det dags när Vita Hästen kammade noll, trots att bortalaget tog ledningen med halva matchen spelad genom Wilhelm Westlund.

Men Karlskoga skulle resa sig. På drygt en minut i inledningen av den tredje perioden kunde Ricard Blidstrand först kvittera och sen gjorde Juliuz Persson ledningsmålet.

JAGADE KVITTERING

Bortalaget försökte sig på att jaga en kvittering genom att plocka ut målvakten Viktor Kokman, men det resulterade bara i att Gustaf Thorell och Axel Lindström kunde göra mål i öppen kasse och fastställa slutresultatet till 4-1.

Trots segern lämnar inte Karlskoga jumboplatsen, men för tillfället har de samma poäng (18) som Västervik och nu bara två poäng upp Troja på säker mark ovanför kvalstrecket.

The post Äntligen Karlskoga – vann efter sju raka förluster appeared first on Hockeysverige.