”Big Bens” märkliga serie slutade med glädje: ”Jag var inte speciellt orolig”

Han har kritiserats och kallats för Tampa Bays svaga kort. Men när allt ställdes på sin spets storspelade Ben Bishop – och höll sin andra raka nolla i Madison Square Garden.
– Jag har ett väldigt bra självförtroende i den här arenan, säger han efter finalavancemanget.

Ben Bishops prestationer i serien mot New York Rangers har, minst sagt, pendlat i kvalité. Så sent som i match sex blev han utbytt efter att ha släppt in fem mål. Då var hans räddningsprocent mot Rangers nere i 88.

Men i Madison Square Garden har målvaktsjätten varit närmast omutlig. Åtminstone sedan den andra perioden i match två, då Rangers gjorde sitt senaste mål i hemmaarenan. Sedan dess har Bishop hållit nollan i närmare 150 minuter i den mytomspunna arenan.
– Man vill inte släppa in så många mål på hemmaplan som jag gjort. Men jag har ett väldigt bra självförtroende när jag spelar i den här arenan. Hela laget har presterat väldigt bra här, så jag var aldrig speciellt orolig, säger målvakten till nhl.com.

Bishop har haft för vana att studsa tillbaka efter förluster under slutspelet. Efter sina åtta förlustmatcher har han sju segrar och bara en förlust, och en räddningsprocent på över 95.
– Folk pratar …Läs mer

Läs mer här: ”Big Bens” märkliga serie slutade med glädje: ”Jag var inte speciellt orolig”

kommentarer