Blackhawk down in the desert – Vegas och Dansk bara kör

By Henrik Skoglund

Man kan inte säga annat än att Vegas Golden Knights har fått en drömöppning i NHL. Inatt tog det nya laget sin fjärde raka seger när Chicago besegrades med 4-2 på hemmaplan. Oscar Dansk.

Vegas Golden Knights har öppnat bättre än vad många på förhand förväntade sig. På de åtta inledande matcherna har de nu sju segrar och endast en förlust. Inatt kom fjärde raka när Chicago besegrades på hemmais. Oscar Dansk vaktade kassen för andra matchen i rad och i NHL-karriären och han räddade 29 skott.

William Karlsson gjorde mål för andra matchen i rad när han kvitteringen i powerplay i den första perioden, endast sex sekunder efter Chicagos ledningsmål.

FLERA SVENSKPOÄNG INATT

Arizona är fortfarande utan vinst i årets NHL. I nattens bortamatch mot New York Islanders förlorade de med 3-5, trots ett mål av Mario Kempe. I Islanders gjorde John Tavares hattrick.

Anaheim var i Philadelphia och lyckades besegra hemmalaget med 2-6. I Anaheim var det säsongsdebut för Hampus Lindholm som missat inledningen efter en axelskada. Han fick med sig en assistpoäng från matchen och dessutom gjorde Rickard Rakell mål.

Pittsburgh hemmaslog Edmonton med 2-1 efter förlängning. Oscar Klefbom assisterade till Connor McDavids kvittering i den andra perioden.

Victor Hedman stod för en passningspoäng när Tampa Bay kunde besegra Carolina på bortaplan med 1-5.

Nashville förlorade på hemmaplan mot Calgary med 2-3 efter straffar. Filip Forsberg gjorde mål både på ordinarie tid och i straffläggningen. Mikael Backlund hade en assist för Calgary.

The post Blackhawk down in the desert – Vegas och Dansk bara kör appeared first on Hockeysverige.