BODIN: Det är så underbart att se honom släppa loss

By Uffe Bodin

Dominant i SHL redan som 19-åring. Ändå hade jag vissa farhågor kring Elias Pettersson inför årets JVM. Tre matcher in i turneringen kan vi konstatera att det var förhastat. Det har lossnat för killen och det är så jäkla kul att se.

”Förra året är bortglömt nu”, betonade Elias Pettersson när han intervjuades av SVT:s Dusan Umicevic efter 7–2-segern mot Schweiz i kväll.
Ja, det är tveklöst hög tid att sluta sparka på den där döda hästen nu. Men innan jag gör det en gång för alla vill jag bara använda den för att sätta scenen här.

Det var nyårsafton i Montréal under fjolårets JVM-turnering. Sverige hade just slagit Tjeckien med 5–2 och säkrat segern i gruppen. I den mixade zonen pustade Elias Pettersson ut. Efter en frustrerande start på turneringen för honom personligen hade han äntligen inkasserat sin första JVM-poäng. En andraassist på Rasmus Asplunds 1–0. Inte mycket för en spelare av hans kaliber, kanske man skulle kunna tro, men det rådde ingen tvekan om att det betydde otroligt mycket för honom.
– Det har varit väldigt frustrerande. Jag har haft lite svårt att sova, tänkt väldigt mycket vad jag kan göra bättre och sedan har jag försökt göra det nästa match och så har det ändå inte gått. Det har varit jobbigt faktiskt. Jag försöker alltid göra mitt bästa varje match och de första tre matcherna har det inte gått, men det var skönt att det vände nu, erkände han.

Som någon som har en förmåga att älta detaljer in absurdum kan jag relatera till Elias Pettersson och varför det knöt sig för honom i den turneringen. Jag tror säkert att han och många andra unga hockeyspelare med honom bryr sig om vad som skrivs och sägs om honom och hans

Läs mer här: BODIN: Det är så underbart att se honom släppa loss

kommentarer