Cibickis superform frälste Malmö FF

By Ola Selby

malmö Pawel Cibicki är i hyfsat slag just nu.
När Malmö FF bortabesegrade Halmstads BK med 3–0 gjorde Cibicki två mål och en assist, bland annat genom en cykelspark.

– Målet var okej, jag ville bara få den på mål. Det var mitt första mål genom cykelspark, jag hoppas att det blir fler, sa Pawel Cibicki till Cmore.
Starten på matchen var annars jämn. MFF hade mest boll men hemmalaget stack upp emellanåt genom giftiga omställningar, ofta genom stortalangen Sead Haksabanovic.
Den bästa chansen kom efter 15 minuter då Erdal Rakip tog sig fram på högerkanten och fick till ett fint inlägg till Markus Rosenberg som nickade över.
Det som skulle visa sig bli matchavgörande inträffade i den 32:a minuten då HBK-mittfältaren Aboubakar Keita fick rött kort efter en sen tackling på Oscar Lewicki. Efter det tog MFF över mer och mer och två minuter efter utvisningen missade Markus Rosenberg ett friläge.
Ledningsmålet kom istället några minuter senare då Anders Christiansen spelade fram bollen till Cibicki som i sin tur klackade den vidare till den danske mittfältaren. Fri med målvaken gjorde AC inget misstag och 0–1 var ett faktum.
Endast två minuter senare kom nästa mål då Rosenbergs inlägg nådde Cibicki som med en fantastisk cykelspark fick in 0–2. Det resultatet stod sig också i paus.
– Nu sätts vi på prov om vi kan behålla skärpan. Gör vi det så kommer trean, fyran, femma och kanske sexan, sa Cibicki efter den första halvleken.
Riktigt så många mål blev det inte men MFF dominerade även den andra halvleken. 3–0 kom i den 63:e minuten och återigen var det Cibicki som gjorde det och Rosenberg fick sin andra assist i matchen. Cibickis skott var vackert och helt otagbart för Isak Pettersson i hemmamålet.