Damkronorna klara för kvartsfinal – körde över Korea

By Peter Ekholm

De svenska damkronorna gjorde vad de skulle och vann den andra gruppspelsmatchen i OS-turneringen med hela 8-0 mot Korea. Segern betyder att Sverige är klart för kvartsfinal i Pyeongchang.

Svenskorna tog kommandot från första nedsläpp och redan efter den första perioden stod det 4-0 till Sverige. I powerplay gled Maja Nyhlén Persson in från blålinjen och satte 1-0 efter 4:00. Efter 9:47 sköt Elin Lundberg 2-0 från sin högerbacksposition med ett skott som gick igenom målvakten Jung So Shin. Johanna Fällman gav sedan Sverige en 3-0-ledning innan Erica Johansson Udén fullföljde ett flygande anfall fram till 4-0.

– Vi har fått bra rulle i deras zon och använder oss backar bra, sa Nyhlén Persson till Kanal5/Eurosport efter den första perioden.

Sverige slog av på måltakten i den andra perioden och gjorde bara ett genom Pernilla Winberg fram till 5-0. I den tredje slog de då på igen och gjorde 8-0 efter att Winberg själv gjort ett och dessutom spelat fram till ett annat.

Sverige sköt hela 50 skott på mål. I den svenska buren stod Sara Grahn för 19 räddningar. Segern innebär att Sverige har två raka segrar i turneringen och att matchen mot Schweiz på onsdag blir direkt avgörande för vilken av nationerna som tar första respektive andraplatsen i gruppen.

The post Damkronorna klara för kvartsfinal – körde över Korea appeared first on Hockeysverige.