Daniel Sedins kvalångest: ”Fruktansvärt jobbigt att följa”

Det var inte bara i Örnsköldsvik som Modos supportrar led när laget tvingades kvala för att bli kvar i SHL. I Vancouver satt ett välkänt tvillingpar och bet på naglarna inför Modos kvalmatcher mot Vita Hästen.
– Det var fruktansvärt jobbigt att följa, säger Daniel Sedin i en intervju med hockeysverige.se.

Daniel Sedin gjorde en av sina poängmässigt sett bästa säsonger på många år under 2014/15. På 82 matcher svarade han för 20 mål och totalt 76 poäng. Med det slutade han nia i hela NHL:s poängliga, som för övrigt vanns av Dallas Jamie Benn. Han svarade för 35 mål och totalt 87 poäng på 82 matcher.

Med tanke på att man missade slutspels så sent som i fjol gjorde Vancouver en helt okej säsong. Glädjen mattades av att laget blev utslaget av Calgary Flames i första omgången av Stanley Cup-slutspelet. Trots att man inte gick längre i slutspelet tycker Daniel Sedin att framtiden för klubben ser mycket ljus och inspirerande ut.
– Vi tog ett steg i rätt riktning den här säsongen. Vi har fått en hel del yngre spelare i lineupen som har tagit kliv framåt under hela säsongen. Det känns riktigt bra inför nästa säsong, säger Daniel …Läs mer

Läs mer här: Daniel Sedins kvalångest: ”Fruktansvärt jobbigt att följa”

kommentarer