Den säljande coachen har tagit dem till toppen: ”Att vara tränare i Leksand är samma sak som att vara det i Färjestad”

By Ronnie Rönnkvist

Efter en tung inledning på säsongen sparkade Leksand Markus Åkerblom och ersatte honom med Färjestads förre tränare Leif Carlsson. Efter det har laget klättrat, klättrat och klättrat i tabellen. Men något fokus på det har den säljande coachen och hans manskap knappt lagt.
— Vi har inte pratat tabelläget före näst sista matchen före jul, berättar Leif Carlsson för hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)
Leif Carlsson slutade som hockeyspelare 2003. Då hade gjort en resa som inleddes i Ludvika och via Mora, Färjestad, Biel, Eisbären Berlin och Oberhausen avslutades den i Grums. Två säsonger senare inledde han en tränarkarriär som assisterande coach i Färjestad. Sedan dess har hav varit verksam som coach och sportchef i Värmland.

BLEV TRÄNARE 2006

Men efter att Leksand inlett den här säsongen svagt i Hockeyallsvenskan klev han in som ny tränare i klubben från och med oktober.
— Det var egentligen 2006 som jag ”Perra” Johnsson och Clas Eriksson klev in som tränare första gången. Jag hade sålt bilar under fem år eftersom jag varit lite trött på hockey. När jag flyttade hem till Sverige skulle jag Per Lundell och Peter Hagström avsluta tillsammans i Grums. Det vart två tuffa säsonger där vi kvalade till Hockeyallsvenskan, men vi hade nästan inget folk, berättar Leif Carlsson då hockeysverige.se träffar honom för en intervju på läktaren i Tegera Arena.
— Efter det kände jag att det var färdigt. Sedan ringde ”Perra” och frågade om jag var intresserad av att hänga med eftersom han och Clas hade fått en förfrågan från Färjestad. Då kände jag att det kunde vara roligt att känna på det igen samtidigt som jag inte hade sett några matcher på flera år. Sedan fick vi en fantastisk upplevelse sista tre månaderna. Det var som en saga och vi vann SM-guld. Då tändes den här hockeyglöden hos mig igen. Efter

Läs mer här: Den säljande coachen har tagit dem till toppen: ”Att vara tränare i Leksand är samma sak som att vara det i Färjestad”

kommentarer