Djurgården klarade pressen – slog ut Växjö: ”Skönt att killarna var med på noterna”

Varken en målvaktsskada på Mikael Tellqvist eller en stenhård press mot det egna målet i matchens slutfas kunde stoppa Djurgården. Efter 3-3 i returmötet med Växjö i Champions Hockey League är man framme i åttondelsfinal.
– Skönt att killarna är med på noterna, säger målvakten Mantas Armalis till Eurosport efter totalt 7-6 mot Växjö.

Djurgården hade med sig 4-3 till Vida Arena efter den första sextondelsfinalen på Hovet för två veckor sedan. I Växjö fick laget det under stundom hett om öronen, men ett ojämnt hemmalag hade svårt att få utdelning när chanserna gavs och brände en hel del chanser.

Efter två perioder låg Djurgården under med 1-2 och fick dessutom målvakten Mikael Tellqvist skadad med vad tränaren Hans Särkijärvi kallar ”en skavank” och ersatt av Mantas Armalis. Trots det lyckades stockholmarna ta sig samman och göra två snabba mål i början av tredje perioden. Henrik Eriksson snärtade in kvitteringen och Matt Anderson gav Djurgården ledningen. Calle Rosén kvitterade, men det räckte inte för de regerande svenska mästarna.
– Det är en konstig match. Vi får inte kontroll som vi vill och är tillbakatryckta, men lyckas ändå vinna tack vare målen vi