Domarbasen försvarar Magnus Nygren: ”Tacklingen är inte så våldsam”

Modos supportrar rasade efter att Färjestads kapten Magnus Nygren tacklat unge backen Jesper Lindgren mot huvudet i lördags. Nygren fick 2+10 minuter men ingen avstängning. Domarbasen Peter Andersson tycker att det var rätt beslut.
– Tacklingen är inte så våldsam, säger han till Allehanda.

Modo tappade en 3-0-ledning i lördagens bortamatch mot Färjestad och förlorade med 3-4 efter förlängning. Efter matchen var det emellertid inte förlusten som irriterade Modos supportrar mest. Det var i stället den tackling som FBK-kaptenen Magnus Nygren delade ut på junioren Jesper Lindgren tidigt i den första perioden.

Nygren fick 2+10 minuter för tilltaget, men friades i efterhand från avstängning. Nu säger domarbasen Peter Andersson till Allehanda att han tycker att det räcker med den bestraffningen backstjärnan fick under matchen.
– Tacklingen tar delvis i huvudet och renderar i en utvisning för checking to the head, två plus tio minuter. Tacklingen är inte så våldsam och jag delar hur domarna och referensgruppen uppfattat situationen, säger Andersson till tidningen.

Många Modosupportrar har ställt sig frågande till hur deras back Shaun Heshka kunde bli avstängd för sin tackling på Linköpings Nick Sörensen tidigare i veckan när Nygren frias.