Draftettan snor pucken av svensken – bjuder på uppvisning i debuten

By Uffe Bodin

Nico Hischier visade framfötterna redan i sin första träningsmatch för New Jersey Devils. I nattens 4–1-seger mot Washington Capitals bjöd schweizaren på ett riktigt vackert mål – efter att ha snott pucken av en svensk motståndare.

Nico Hischier valdes som första spelare av New Jersey Devils i NHL-draften i somras. Redan nu förväntas han kliva in och spela en nyckelroll för laget, inte minst sedan veteranen Travis Zajac blivit långtidsskadad under sommarträningen.

I sin första träningsmatch för Devils visade Hischier vilken klass han besitter. När Devils mötte Washington Capitals i natt fastställde han slutresultatet till 4–1 med ett läckert mål. Schweizaren stal påpassligt pucken av Washingtons svenske forward Kevin Elgestål, till vardags i Vita Hästen i Hockeyallsvenskan, och fintade bort den tjeckiske keepern Vitek Vanecek med några snabba dragningar.

ASSIST AV JESPER BRATT

– Jag försökte faktiskt frysa målvakten, men han hängde med. Jag hade lite tur som fick in den via benskyddet, men i slutändan räknas det också som ett mål, säger Hischier till nj.com.

Kevin Elgestål spelade drygt nio minuter och var inne på tre av Capitals baklängesmål. Även André Burakovsky och Christian Djoos var ombytta för Washington.

I New Jersey fick Marcus Johansson debutera för sin nya klubb med att slå sina gamla lagkamrater. Johansson spelade närmare 18 minuter, men var poänglös. Det var däremot inte Jesper Bratt, som plockade upp en assist och var inne på tre av Devils mål framåt trots att han bara hade drygt 13 minuters speltid.

The post Draftettan snor pucken av svensken – bjuder på uppvisning i debuten appeared first on Hockeysverige.