Finalklart i Stålbucklan

By Henrik Skoglund

Nu under påsken avgörs Stålbucklan i Sundsvall. Idag blev det klart vilka som gör upp i morgondagens final. Det blir regerande mästarna Västergötland/Bohuslän-Dalsland som tar sig an Stockholm.

Västergötland/Bohuslän-Dalsland slog i sin semifinal ut Småland med 2-1. Linnea Johansson gav småländskorna ledningen i den andra perioden. Hanna Thuvik kvitterade sedan med en dryg minut kvar av ordinarie tid.

I förlängningsspelet avgjorde sedan Linnea Hurtig och tog därmed Västergötland/Bohuslän-Dalsland till final återigen. De är ju regerande mästare.

I finalen möter de Stockholm som har två raka bronsmedaljer och året innan det var de i final. I dagens semifinal slog de Södermanland med 4-1 efter mål av Gabriella Johansson, Julia Tärnblom, Emma Forsgren och Emma Rydlund. Södermanlands mål gjordes av Lova Blom.

The post Finalklart i Stålbucklan appeared first on Hockeysverige.