Flera svenskar levererade i säsongsdebuten – Eriksson Ek bakom supervändning

By Måns Karlsson

I natt drog försäsongsspelandet igång för de unga talanger som försöker slå sig in i de olika NHL-trupperna. Inte helt oväntat utmärkte sig flera svenska talanger i den årliga turneringen i Traverse City.

Bland annat sköt den tidigare Rögle och HV-backen Niklas Hansson, som var bänkad under stora delen av slutspelet i våras när HV som bekant tog guld, ett mål för Dallas. Svenskens mål i nattens match mot Columbys var en reducering till 1-2 i den första perioden och blev ett av få glädjeämnen för Dallas i matchen. Columbus vann nämligen med hela 7-2 till slut.

Joel Eriksson Ek fortsatte på inslagen väg från förra säsongen, då han hade en förmåga att göra mål i säsongsdebuten i de många olika turneringar han deltog i med Färjestad, Iowa, Minnesota och Tre Kronor. Storlöftet sköt ett av Minnesotas mål i den mycket spektakulära vändningen i matchen mot St. Louis.

St. Louis sköt nämligen 5-1 en bit in i den tredje perioden genom Klim Kostin och gick mot en storseger. Men under den tredje periodens andra halva sköt Minnesota hela fem mål och vände från 1-5 till 6-5 på bara åtta minuter. Eriksson Ek sköt reduceringen till 5-3. Gustav Bouramman hade en assistpoäng på 5-4-målet.

I mötet mellan New York Rangers och Chicago fanns flera svenskar i poängprotokollet. Malte Strömwall blev målskytt för Rangers och Carl Dahlström för Chicago. Strömwall hade dessutom en assistpoäng – precis som Chicagobacken Robin Press.

New York Rangers vann med 3-2.

Liljegrens tunga Toronto-debut: ”Förmodligen lite frustrerad”

The post Flera svenskar levererade i säsongsdebuten – Eriksson Ek bakom supervändning appeared first on Hockeysverige.