Fullmatat år för OS-hopp

Malmö Först Pallasspelen sedan inomhus-VM, EM och OS. Khaddi Sagnia inledde det mästerskapstäta 2016 med att vinna längdhoppstävlingen i Malmö.
– Jag älskar att tävla här, säger 21-åringen efter fina 6,61 meter i säsongspremiären.

För en vecka sedan stod Khaddi Sagnia på scenen i Globen och tog emot priset Årets Nykomling och Lilla Bragdguldet vid Idrottsgalan.
– Ja, shit, alltså. Det satte större press på mig haha. Nej, men det är otroligt kul. Jag är så tacksam och väldigt chockad över att jag fick det priset, men det har visat sig att min resultat och allt jag gör uppmärksammas på ett bra sätt. Jag ska bara fortsätta att leverera, kort och gott, säger Khaddi Sagnia när Skånska Dagbladet får en pratstund efter den självklara segern i Pallasspelen i Atléticum i Malmö.
Sex hopp gav 6,61 meter som bäst, fyra hopp över 6,40 och två övertramp.
– Det kändes väldigt bra. Jag har missat en del pass på grund av lite resor, Idrottsgalan och förberedelser inför den. Det har slitit på kroppen och jag kände mig rätt trött när jag kom hit, men jag är riktigt nöjd över tävlingen.
Hennes andra övertrampshopp såg intressant ut. Inte omöjligt att det personliga rekordet, 6,66 meter, rykt om plankträffen suttit.

Läs mer här: Fullmatat år för OS-hopp

kommentarer