Gick tåget nu, Karlskoga?

By Måns Karlsson

Karlskoga är fast förankrade som jumbo. I kväll föll man med 2-0 i bottenmötet med Tingsryd – som nu har rejält häng uppåt.

Vi är vana att se dem som ett topplag. Men den här säsongen har BiK Karlskoga som bekant varit en av de stora negativa överraskningarna inom svensk ishockey. Man är klar och tydlig jumbo i HockeyAllsvenskan, och frågan är om inte tåget börjar gå nu. Kanske har det redan gått.

Efter att ha blivit nollade mot Tingsryd, som inför matchen var nästjumbo, skiljer det åtta poäng upp till Troja/Ljungby som nu är laget som ligger närmast över strecket. Åtta poäng är också det som skiljer till nästjumbon Västervik. Det ser med andra ord riktigt tungt ut för Karlskogas del.

RUBIN STORSPELADE

Tingsryd vann med 2-0 i Nobelhallen idag. Mathieu Tousignant öppnade målskyttet, knappt sju minuter in i den första perioden, i powerplay. Efter en mållös andraperiod kom 2-0 från Hannes Johansson med drygt två minuter kvar att spela.

I målet storspelade Niklas Rubin, som så många gånger förr. Han stoppade samtliga 31 Karlskogaskott i den mycket viktiga segern. Tingsryd har tre poäng ned till negativt kval och två poäng upp till en plats i Slutspelsserien.

The post Gick tåget nu, Karlskoga? appeared first on Hockeysverige.