Gjorde första slutspelsmålet – förlust ändå

By Henrik Skoglund

AHL-slutspelet, Calder Cup, är framme i semifinaler. Serien mellan Providence och Syracuse stod inför nattens tredje match 1-1. Trots Anton Blidhs första slutspelsmål blev del förlust.

Anton Blidh gjorde tio mål under grundserien i AHL, men i slutspelet hade han inför natten fortfarande inte hittat nätet. När väl målet kom var det i ett passande läge. Hans Providence låg under med 4-1 på bortaplan då 22-åringen från Mölnlycke satte dit reduceringen med minuter kvar av matchen. Strax därefter reducerade man på nytt genom Danton Heinen, men Syracuse kunde gå fram till en 5-3-ledning innan Providence på nytt reducerade med 51 sekunder kvar. Närmare än så kom man inte och Syracuse leder matchserien med 2-1 i matcher.

***

Tim Heed gjorde sin nionde poäng i slutspelet när hans San José tog ledningen i matchen mot Grand Rapids med 2-1. Heed spelade fram till Ryan Carpenters mål, men sen var det roliga slut. Grand Rapids gjorde tre raka mål i den tredje perioden och kunde till slut vinna med 4-2 och gå fram till 2-1 i matchserien.

The post Gjorde första slutspelsmålet – förlust ändå appeared first on Hockeysverige.