Han blir Malmös nye målvaktstränare

Malmö har gjort klart med en ny målvaktstränare sedan Andreas Hadelöv tagit klivet upp till en roll som assisterande tränare. Till kommande säsong kommer målvaktsduon Oscar Alsenfelt och Pontus Sjögren att tränas av 32-årige Andreas Eriksson, som även kommer att agera videocoach i klubben.

– Han känns som den vi sökt utifrån vår kravprofil och det vi har letat efter. Vi ville ha någon som jobbat med målvakter men som även är intresserad av video. Vi ville också ha en kille som kändes ung, nyfiken och öppen för nya idéer och det tycker jag att vi har hittat i Andreas. Det känns som att han kommer att passa bra in i vår grupp, säger Andreas Hadelöv till lagets hemsida.

Andreas Eriksson kommer närmast från ett uppdrag som konsult inom Sweden Hockey Institute. Han inledde karriären som målvaktstränare 2006 och har tidigare coachat på hockeygymnasium i såväl Luleå som Almtuna. I Almtuna jobbade han även med a-laget och juniorverksamheten. Dessutom har Eriksson varit målvaktstränare i Upplands TV-pucklag.

– Det är fantastiskt roligt att få komma till Malmö Redhawks. Det skall bli både spännande och väldigt roligt att få vara med på den här resan …Läs mer

Läs mer här: Han blir Malmös nye målvaktstränare

kommentarer

Publicerad i Okategoriserade