Handlarna saknar stöd från kommunen

SVEDALA Många av handlarna i Svedala blev besvikna när de läste Svedala kommuns svar på en fråga om varför det var färre aktiviteter än vanligt i centrum på skyltsöndagen.

Svedala kommuns närings och turismutvecklare Thomas Carlsson svarade på en fråga från en Svedalabo som var besviken över utbudet. Hans svar löd bland annat att ”I år ansåg sig handelsföreningen inte ha resurser att arrangera något förutom den egna skyltningen i butikerna, varpå vi på kommunen försökte bistå med vad vi kunde för att få till en trevlig första advent”.
Hans Breisner som är ordförande för Svedala handel tycker inte att inlägget överensstämmer med verkligheten.
– Inför skyltsöndagen har alla butiker fullt upp med att fylla upp butiken med varor, skylta om, planera arrangemang i butikerna och vi anser inte att vi dessutom skall engagera matvagnar, mattält, musiker med mera som gör att människor kommer till Svedala kommun för att få en upplevelse.

– Detta måste vara i kommunens intresse och därmed också något man prioriterar och finansierar, kommenterar Hans Breisner.
Handlarna har erbjudit sig att hjälpa till om kommunen står för de kostnader som det medför, exempelvis det populära mattältet på Stortorget.
Handelsföreningen har fått besked att det inte finns några resurser men de som vill

Läs mer här: Handlarna saknar stöd från kommunen

kommentarer