Här lackar Crosby på svensken – anklagar honom för slewfoot

By Uffe Bodin

Sidney Crosby och Pittsburgh Penguins gick segrande ur duellen med San José Sharks. Men det var Melker Karlssons tjuvsmäll på stjärnan som fick rubrikerna i Penguins 5–2-seger.

Jevgenij Malkin stod för ett hattrick och Matt Murray stoppade 40 skott efter att ha gjort comeback efter sin fars plötsliga bortgång härom veckan. Det lade grund för Pittsburgh Penguins 5–2-seger i nattens hemmamöte med San José Sharks.

Malkin har fått ordentlig fart på sitt målskytte senaste tiden och har nu tolv mål på sina tio senaste matcher. Hattricket var hans tolfte i NHL-karriären.

Murrays far James gick oväntat bort den 16 januari och 23-åringen hade saknats i laguppställningen sedan dess. I återkomsten gjorde han en av säsongens bättre matcher och visade inga tecken på att vara ringrostig eller mentalt frånvarande.
– Jag tyckte att han var enormt bra. Det var givetvis en känslosam match för honom, men han var riktigt bra. Han gjorde några vältajmade räddningar som gav oss chansen att få fart under benen och ta över matchen, säger coachen Mike Sullivan till nhl.com.

SIDNEY CROSBY SURNAR TILL

Situationen som de flesta pratade om efter matchen berörde dock varken Malkin eller Murray, utan Sidney Crosby och Melker Karlsson. Crosby, som hade en assist och förlängde sin poängsvit till tio matcher, blev mäkta förgrymmad på svensken sedan han till synes delat ut an slewfoot mot stjärnan halvvägs in i den första perioden.

Båda två straffades för incidenten. Karlsson fick två minuter för interference medan Crosby fick en tvåa för roughing för sin vedergällning på svensken.

Pittsburgh – San José 5–2 (1–0, 1–2, 3–0)
Pittsburgh: Jevgenij Malkin 3 (26) (Patric Hörnqvist), Bryan Rust 2 (6).
San José: Brent Burns (8), Logan Couture (21).

The post Här lackar Crosby på svensken – anklagar honom för slewfoot

Läs mer här: Här lackar Crosby på svensken – anklagar honom för slewfoot

kommentarer