Hattrick av Djurgårdens dynamo när Juniorkronorna spöade Finland

By Uffe Bodin

Axel Jonsson Fjällby fick slita hårt för att få in sitt första SHL-mål för Djurgården. I Juniorkronorna går det desto bättre. På torsdagen sköt han tre av målen när Sverige besegrade Finland med 6–4 i Ryssland.

Det har varit en händelserik höst för Axel Jonsson Fjällby. Djurgårdens rivige och vindsnabbe forward har snabbt etablerat sig som en av SHL:s mest spännande unga forwards, men har samtidigt haft troll i målskyttet. Sista veckorna innan uppehållet lossnade det för 19-åringen och han sköt sina två första mål i ligan med tätt mellanrum.

I Juniorkronorna kom allt på en och samma gång på torsdagen. Då svarade han nämligen för ett hattrick när Finland besegrades med 6–4 i den pågående fyrnationsturneringen i Ryssland.

TRE POÄNG AV BEMSTRÖM

Jonsson Fjällby satte 2–2-målet sent i den första perioden och 3–3-målet i andra perioden. Han fastställde sedan slutresultatet – och sitt hattrick – med att göra 6–4 i tom kasse med nio sekunder kvar av matchen.

Emil Bemström, Leksand, Jacob Olofsson, Timrå, och Fabian Zetterlund, Färjestad, sköt övriga svenska mål i matchen. Bemström hade även två assist i matchen.

Juniorkronorna, som slog Ryssland i går, har nu en avslutande match mot Tjeckien i morgon eftermiddag. Tjeckien har hittills slagit Finland efter förlängning och förlorat mot Ryssland efter förlängning. För Sverige räcker det med en poäng för att säkra turneringssegern.

Finland-Sverige 4-6

(2-2, 1-2, 1-2)
Period ett: 03. 57 utv. 2 min Eeru Tuuola boarding, 05.40 0-1 Emil Bemström assist Glenn Gustafsson, Fabian Zetterlund i spel fem mot fyra, 06,31 1-1 Joona Koppanen assist Aarna Tavitie, 10.25 utv. 2 min Emil Bemström holding the stick, 11.55 2-1 Jerry Turkulainen assist Robin Salo, Jere Innala i spel fem mot fyra, 17.43 utv. 2 min Aarne Tavitie delay of the game, 19.30 utv.