Henrik Lundqvists fönster är på väg att stängas

Bilden av en nedstämd Henrik Lundqvist börjar bli en tråkig ovana nu. Först hans uppgivna anlete efter fjolårets OS-final i Sotji och några månader senare frustrationen över att hans New York Rangers inte kunde rå på Los Angeles Kings i Stanley Cup-finalen.

I natt var det dags igen. Det var direkt smärtsamt att se Lundqvists lidande i Rangers bås i slutminuterna av det sjunde och avgörande mötet med Tampa Bay Lightning. Utbytt till förmån för en extra utespelare gömde han ansiktet i plockhandsken medan hans för natten uddlösa lagkamrater gjorde ett håglöst försök att vaska fram en reducering. Hoppet om en finalplats dog redan när Ondrej Palat smiskade in 2-0-målet med sitt distinkta handledsskott i den tredje perioden. Det kunde inte ens Henkes fantastiska game seven-facit ändra på.

Vid 33 års ålder har Henrik Lundqvist hunnit uppleva en hel del bra slutspelsresor. Men även om han fortfarande tillhör NHL:s absoluta målvaktselit så är frågan om han någonsin får en lika bra chans som i år att vinna Stanley Cup. I alla fall med New York Rangers.

Rangers stod på toppen av sin förmåga den här säsongen, spelade in flest poäng av samtliga NHL-lag under grundserien och hade ett lag …Läs mer

Läs mer här: Henrik Lundqvists fönster är på väg att stängas

kommentarer