Hersley och Kronwall bildade backpar direkt

Efter att Dinamo Minsk mött vitryska ligans Junost Minsk och Lada mött Latvia Selects i söndags respektive måndags spelades idag den första träningsmatchen mellan två KHL-lag.
KHL-comebackande Spartak mötte Lokomotiv i finska Vierumäki och efter att Spartak haft ledningen med 1-0 efter första perioden körde Lokomotiv över Spartak till slut. Man gjorde 4-0 i andra perioden och vann till slut med 6-1.

Lokomotiv har, precis som ifjol, två svenskar i laget. Ifjol var det Staffan Kronwall och Martin Thörnberg. Nu är det Kronwall och Patrik Hersley, med Kronwall som kapten för dagen.
Inte helt oväntat hade de två svenska backarna också parats ihop med varandra i lagets första match för säsongen.

Det färska backparet fick dessutom dyka upp i protokollet ganska tidigt i andra perioden när Lokomotiv hade sitt möjligen första PP i matchen. Kronwall spelade Hersley, som spelade tillbaka och Kronwall sköt ett skott som Jegor Averin styrde in till 1-1.

Övriga Lokomotiv-mål i matchen gjordes av hattrickskytten Dmitrij Maltsev samt Emil Galimov och Sergej Konkov.
Matchen avslutades med en straffläggning där Staffan Kronwall satte sin straff högt med en nätt överläggning på backhand och sen avslut precis över målvaktens plockhandske.