Hittade misstänkt vapen i tiggarläger

Hässleholm

Det misstänkta föremålet påträffades av städare i samband med att lägret tömdes på skjul.
– Det stämmer. Det var inget vi hade räknat med. Personal på plats hittade ett vapen i samband med städningen och kontaktade polis, bekräftar Lennart Green, vd för Göinge Bil som äger tomten på Kärråkraområdet, intill Norra Kringelvägen, där romerna hållt till.

Polisen kom snabbt till platsen och tog med sig det misstänkta vapnet.
– Personen som hittade det bedömde åtminstone att det inte rörde sig om något leksaksvapen, säger Lennart Green.
En polisanmälan har upprättats om det misstänkt farliga föremålet, men enligt Thomas Borg vid polisen i Hässleholm hade föremålet ännu på torsdagen inte analyserats.
– Man vet inte om det är ett licenspliktigt vapen eller inte. Vad jag kan se är det ivägskickat på teknisk undersökning, men undersökningen är inte klar. Sådant kan ta lite tid, beroende på hur man prioriterar, säger han.

Romernas före detta lägerplats har legat ensligt och undanskymd i ett mindre skogsområde. Platsen ska enligt ett föreläggande från miljökontoret vara tömd och städad senast den 9 mars.
Tidningen har tidigare berättat att tidsfristen för romerna gick ut på onsdagen i förra veckan, men att flera de små skjulen då fortfarande var fyllda med täcken, kuddar, husgeråd

Läs mer här: Hittade misstänkt vapen i tiggarläger

kommentarer