HK Malmö överkört av svenska mästarna

HANDBOLL HK Malmö ledde i Arenan med 9–8 när 20 minuter hade spelats av matchen.
Men sedan vände serieledande IFK Kristianstad och vann med tio bollar inför den nöjda hemmapubliken som denna gång uppgick till fina 5 010 personer.
– Det räcker inte med 20 bra minuter mot Kristianstad, säger Malmötränaren Ulf Sivertsson efter matchen.

IFK Kristianstad har vuxit ytterligare en klass den här säsongen.
Nordostskåningarna är obesegrade så här långt i elitserien och den 16:e raka segern kom i Skånederbyt mot tabellfemman HK Malmö.
I den andra halvleken visade serieledarna sin överlägsenhet i svensk handboll då de krossade motståndet med sin andrauppställning.
– Vi roterade på mycket folk och fick bra betalt för det, menar IFK-tränaren Ola Lindgren.
HK Malmö fick klara sig utan Fredrik Lindahl som har en sträckning i magen. Det var dock inget som hindrade sydvästskåningarna från att börja matchen på ett utmärkt sätt.

Linus Persson och Adam Lönn inledde målskyttet för bortalaget och efter ytterligare mål av Mirsad Pecikoza och Jim Andersson var ställningen 4–1 till HK Malmö när sex minuter var spelade. En anledning till det var även Dan Beutlers fina spel i målet inför sin gamla hemmapublik.
Två mål av Jerry Tollbring knappade in ställningen till 3–4 men