Hoppet lever efter ryssens hattrick: ”Vill bara spela enkelt”

By Måns Karlsson

Tampa Bay har räknats ut i slutspelskampen. Flera gånger om. Men efter nattens 6-3-vinst mot Boston är man i högsta grad med i racet. Det kan man tacka Nikita Kutjerov för.
– Han spelar med mycket självförtroende, säger coachen Jon Cooper till nhl.com.

Vid förlust i natt hade loppet förmodligen varit kört för topptippade Tampa Bay. Men när det behövdes som mest fick man spelet att stämma. Via en 6-3-seger mot Boston tog man sig tillbaka in i slutspelskampen, då man nu bara har tre poäng upp till just Boston. Dessutom har Tampa en match mindre spelad.

Nattens stora hjälte var Nikita Kutjerov. Den glödheta ryssen slog till med ett hattrick, och har gjort sex mål på sina tre senaste matcher samt 16 mål på sina senaste 15. Kutjerov kvitterade till 2-2 i den andra perioden, och stod ensam för det avgörande rycket när Tampa gick från 4-3 till 6-3 i den tredje perioden.

Efter matchen hyllades han rejält av coach Cooper.
– Han blir bättre för varje år. Just nu spelar han med ett stort självförtroende, inte minst i offensiv zon. Det handlade egentligen bara om att få honom att skjuta. Kollar du tillbaka någon månad och kikar i statistiken skulle han inte ha haft ett skott på mål.

Ryssen håller, mer eller mindre på egen hand, kvar underpresterande Tampa Bay i kampen om en slutspelsplats.
– Jag försöker bara göra mitt bästa och hjälpa laget så jag kan. Jag vill bara spela ett enkelt spel, säger han.

Anton Strålman blev också målskytt, Svensken slog till för blott tredje gången den här säsongen när han sköt 3-3 i slutet av den andra perioden. Han förbereder sig nu för några veckors dramatik kring slutspelsstrecket.
– Det är fortfarande ett par lag som gör upp om det och det handlar om vilka som är bäst de