HV71 blev HV 7-1

Som väntat hade HV71 inga som helst problem med att besegra danska SönderjyskE i CHL. Efter en målmässigt trög matchstart rann det iväg i den andra perioden, och segerresultatet blev till sist 7-1.

HV71 kan boka in en plats i slutspelet av CHL. Efter dagens 7-1-vinst mot danska SönderjyskE ska det till en smärre härdsmälta av smålänningarna, om man ska lyckas missa slutspelet.

HV har full pott på två omgångar, medan Salzburg och SönderjyskE bara har tre poäng var – efter tre matcher. De båda lagen har dessutom betydligt sämre målskillnad än de svenska favoriterna.

Det dröjde 18 minuter innan man fick hål på danskarna när Simon Önerud satte 1-0. I den andra perioden kom sedan segerrycket, via mål av Chris Abbott, och två fullträffar av hans namne Campoli.

Lagkaptenen Ted Brithén fyllde på med två mål i den tredje perioden, och Björn Melin fick måljubla även han. Thomas Spelling blev danskarnas enda målskytt i matchen, som passande nog slutade 7-1.

Lagen möts på nytt nästa vecka, men då i Danmark.