Jämtin målskytt i debuten för sin nya klubb

På fredagen spelade kroatiska KHL-laget Medveščak sin första träningsmatch för säsongen. Därmed gjorde också Andreas Jämtin sin debut för klubben när man spelade mot slovakiska Banská Bystrica, som var i final i slovakiska slutspelet i våras.

Jämtin spelade i Medveščaks förstakedja tillsammans med tidigare storlöftet Gilbert Brulé och Stefan Giliati, som värvats från finska ligan.
Jämtin svarade för ett mål i debutmatchen. Han gjorde 6-2-målet i numerärt överläge i slutet av andra perioden. Även Brulé och Galiati svarade för mål i matchen.

Matchen vann man med 7-2. Radek Smoleňák, som lämnade Modo med ett år kvar på kontraktet i sommar, sköt både 1-0 och 2-0 för kroaterna och hade gjort sina två mål efter fyra minuter och fullbordade sitt hattrick när han fastställde slutresultatet i slutminuterna. Han hade även assist på Jämtins mål och fick en rätt okej debut i sin nya klubb.

Två ytterligare svenskar var med och spelade i matchen. Edwin Hedberg spelade i tredjekedjan med Colby Genoway och Patrick Björkstrand och provspelande backen Adam Deutsch fanns i fjärde backpar.