Juniorerna tog Frölunda till sjätte raka CHL-segern

By Uffe Bodin

Det satt hårt åt, men till slut lyckades Frölunda säkra sin sjätte raka seger i Champions Hockey Leagues gruppspel. Bortamötet med franska Gap Rapace slutade med en 3–1-seger efter att juniorerna klivit fram och avgjort.

Frölunda hade redan säkrat gruppsegern och hade på så sätt ingenting att spela för i den sjätte och sista gruppspelsmatchen i CHL. Det var också ett juniorbetonat lag Roger Rönnberg och hans tränarstab hade med sig till Frankrike inför mötet med Gap Rapace.

Frölunda vann matchen med 3–1, men det var verkligen ingen enkel promenadseger. Fransmännen tog ledningen i den första perioden och det dröjde en bit in i andra akten innan Rasmus Dahlin kunde kvittera. Segermålet kom sedan halvvägs in i tredje perioden när Max Friberg spelade in pucken framför den franska kassen. Både Lias Andersson och Victor Olofsson sköt, men det var den förstnämnde som fick med sig målet.

Pontus Widerström fastställde slutresultatet till 3–1 i tom kasse.

Gruppsegern innebär att Frölunda får en bra seedning med sig in i slutspelet. De två senaste årens CHL-mästare inleder åttondelsfinalspelet i månadsskiftet.

The post Juniorerna tog Frölunda till sjätte raka CHL-segern appeared first on Hockeysverige.