JVM-stjärnan sköt Brynäs till seger i Lindesberg

Örebro och Brynäs möttes i Lindesberg i kväll. Den jämna fajten gick Brynäs segrande ur, 3-1, efter att lagets juniorstjärna Oskar Lindblom avgjort med sitt 2-1-mål i den tredje perioden.

Annars var det Örebro som öppnade målskyttet genom den tjeckiske landslagsbacken Jakub Krejcik, som styrde in 1-0 i powerplay, knappa tre minuter in i andra perioden. Repliken kom från Ponthus Vesterholms klubba med fem minuter kvar av samma period. Lindblom skickade in segermålet efter en retur i spel fem mot fyra. Och precis som vid kvitteringen var det nye backen Mathias Porseland som stod för förarbetet.

Jesper Ollas, som gjorde sin första träningsmatch efter fjolårets skadehelvete, fick äran att avsluta målskyttet genom att göra 3-1 i tom kasse.

Lagen spelar närmast på tisdag. Då tar Brynäs emot Djurgården medan Örebro möter Vita Hästen.