Kempe sköt Manchester till Calder Cup-seger

Adrian Kempe fick till ett sagolikt avslut på sin säsong. I natt säkrade nämligen svensken Calder Cup-titeln med sitt Manchester Monarchs via en 2-1-seger borta mot Utica Comets. Svensken var också i allra högsta grad delaktig i segern då det var han som öppnade målskyttet i den första perioden.

Tio minuter in på öppningsakten överlistade den förre Modo-forwarden Jacob Markström och sköt sitt fjärde mål på de senaste tre finalmatcherna. Efter att Vincent LoVerde sedan ökat på till 2-0 orkade aldrig Utica resa sig. Kempe utsågs till matchens andra stjärna och var med sina åtta mål och nio poäng på 17 slutspelsmatcher en avgörande faktor bakom Monarchs triumf.

Jacob Markström stoppade 17 av 19 skott i matchen och var med sina 92,5 i räddningsprocent och 2,11 insläppta mål i snitt per match på 23 slutspelsframträdanden klart bäst av de målvakter i slutspelet som spelade tio matcher eller fler.